Doska na mäso G21 buk 400 x 300 x 60 mm
Každý správny kuchár vie, že správne naporciovať mäso je pri príprave pokrmu základ. K porciovaniu mäsa potrebujete dve pomôcky, na ktorých kvalite skutočne záleží. Ostrý nôž alebo sekáčik a kvalitný drevený klát na porciovanie.
Špalok na mäso G12 – najlepšia voľba pre porciovanie
Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej masívnej doske je šetrné k nožom aj sekáčikom na mäso, drevo netupí ich ostrie. Klát na porciovanie využijete aj pri naklepávaní mäsa paličkou. O kvalitnom prevedení klátu na porciovanie mäsa s veľkosťou 40 x 30 cm svedčí aj jeho hrúbka 6 cm.
Bukový klát na porciovanie je stávka na istotu
Drevené kláty na mäso sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe porcovacieho špalku G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti.
Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je tomu napríklad u dreva jaseňového alebo lipového. Bukový klát na porciovanie je chuťovo neutrálny, tvrdý a odolný aj správne hutný.
Ako sa starať o drevené kláty na mäso
Aby vám klát na porciovanie vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke ani nečistite saponátmi. Pri správnej starostlivosti budete mať klát na porciovanie mäsa v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď ho po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, dosku na krájanie môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobré je drevený klát čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nevysychalo.
TIP: Pred krájaním/sekaním krvavého mäsa môžete drevený klát namočiť. Krv a šťava z mäsa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.
Hlavné prednosti
- Kvalitný drevený klát na porciovanie s hrúbkou 6 cm
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál šetrný k ostrím nožov a sekáčikov
- Vyrobené v Českej republike
Špecifikácie
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (Š x V x H): 400 x 300 x 60 mm
- Hmotnosť: 5,3 kg